MACAO FOR MADØRER

Macao har ikke mindre end 19 Michelin-restauranter og 12 Michelin-anbefalede gadekøkkener.

Macao er et mekka for madelskere og gemmer på madoplevelser fra hele verden. Faktisk blev byen i slutningen af 2017 optaget på UNESCOs liste over ”Creative Cities Network” (UCCN) – netop pga. sin gastronomi.

Unik historie

Madkulturen i Macao bærer tydeligt præg af byens unikke historie: I det 16. og 17. århundrede etablerede de portugisere, der på daværende tidspunkt boede i Macao, nemlig en sejlrute østpå. Ad den vej bragte afrikanske og indiske købmænd adskillige eksotiske krydderier og madkulturer til Macao.
Samtidig blev mange portugisere gift med lokale kinesere i Macao. På den måde smeltede forskellige eksotiske ingredienser som karry, kokosmælk, nelliker og kanel – og de kinesiske tilberedningsmetoder – over tid sammen med den traditionelle portugisiske madkultur. Blandt de mest populære macanske retter er i dag afrikansk kylling og macanske chili-rejer.

Michelin-mad

Macaos Michelin-restauranter spænder fra den 3-stjernede The Eight, der kombinerer kantonesisk og huiyang-kogekunst, til 1-stjernede hit-steder som Shinji by Kanesaka, der serverer fantastisk sushi, og The Kitchen, der har specialiseret sig i flammegrillet kød.

Se fx 11 forslag til Michelin-restauranter med portugisisk mad her.

Streetfood

Af street food-hits kan bl.a. nævnes Lei Ka Choi, der serverer traditionelle kantonesiske retter i lerskåle, eller Ving Kei, der har specialiseret sig i mad med tofu – inkl. tofu-øl og -desserter.

Se fx denne guide til street food i Macao.

Internationale restauranter

I området Cotai, der huser størstedelen af de store, internationale resorts i Macao, finder man et stort udvalg af internationale restauranter i alle størrelser og prisklasser.

Bagerier

Har man brug for en bid mad på farten, er Macao også kendt for sine bagerier, der serverer specialiteter som mandel-cookies, forårsruller, peanut- og sesamslik samt æggetærter (portugisiske Pastéis de Nata).

Det er svært at vælge et forkert bageri, men det mest ikoniske må være Lord Stow’s Bakery, der blev åbnet af englænderen Andrew Stow i området Coloane i 1989 og i dag har flere butikker rundt omkring i Macao.

Taipa er især kendt for sine traditionelle cookies, som kan købes flere steder i den gamle landsby.

Broadway Food Street

Broadway Food Street er byens første overdækkede street food-marked og har alt fra lokale restauranter til populære asiatiske restaurant-brands samt Michelin-restauranter.

Lokalt marked

Red Market er et af de mest besøgte markeder i Macao. Her kommer de lokale for at købe alt fra kød, fisk og grøntsager til andre madvarer og husholdningsartikler. I gaderne omkring det tre etager store marked sælger stadeholdere alt fra mad til tøj og tasker.

Traditionsrig gade

På gaden ”5 de Outubro Street” finder man alt fra kinesiske urter og håndlavede nudler til lokale delikatesser og kaffebarer.

Food Festival

Hvert år i november fejrer Macao sin kulinariske arv med en to uger lang Food Festival, der i 2018 blev afholdt for 18. gang.