TOP-10-OPLEVELSER
I MACAO

1. Macaos historiske centrum

For de kultur- og historieinteresserede byder Macao på et ret unikt mix af europæisk og asiatisk kultur og arkitektur, hvor indflydelsen fra både Kina og Portugal er tydelig. Macaos historiske centrum blev i 2005 optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Her finder man i alt 8 torve og 22 historiske bygninger – inklusiv adskillige kirker, et bibliotek, befæstningsanlæg, en kirkegård, et teater, et universitet og meget mere.

På turistkontoret kan du hente en gratis guide til området med afmærkning af baggrundsinfo om de i alt 30 historiske seværdigheder.

2. Taipa Village

De smalle gader i det historiske område Taipa giver et indblik i livet i Macao, dengang det stadig blot var en landsby. Her kan man bl.a. besøge flere templer, et historisk museum og de famøse ”Taipa Houses”, der er bygget i portugisisk stil og opført i 1921 som bolig til højtstående embedsmænd. I 2016 blev bygningerne omdannet til Macanese Living Museum, Exhibitions Gallery, Creative Casa, Nostalgic House og House for Receptions. Der er fri adgang til alle bygningerne – med undtagelse af House of Receptions, der ikke er tilgængelig for offentligheden.

Her er et forslag til en gåtur, der tager dig forbi nogle af Taipas højdepunkter

3. Michelin-oplevelser og street food

Macao har ikke mindre end 19 Michelin-restauranter og 12 Michelin-anbefalede gadekøkkener, der serverer mad med inspiration fra både Asien og Portugal. Faktisk blev Macao i slutningen af 2017 optaget på UNESCOs liste over ”Creative Cities Network” (UCCN) – netop pga. sin gastronomi.

Mad med historie
Madkulturen i den asiatiske underholdningsmetropol bærer tydeligt præg af Macaos unikke historie: I det 16. og 17. århundrede etablerede de portugisere, der på daværende tidspunkt boede i Macao, nemlig en sejlrute østpå. Ad den vej bragte afrikanske og indiske købmænd adskillige eksotiske krydderier og madkulturer til Macao. Samtidig blev mange portugisere gift med lokale kinesere i Macao. På den måde smeltede forskellige eksotiske ingredienser som karry, kokosmælk, nelliker og kanel – og de kinesiske tilberedningsmetoder – over tid sammen med den traditionelle portugisiske madkultur. Blandt de mest populære macanske retter er i dag afrikansk kylling og macanske chili-rejer. 

3-, 2- og 1-stjernede Michelin-oplevelser
Macaos Michelin-restauranter spænder fra den 3-stjernede The Eight, der kombinerer kantonesisk og huiyang-kogekunst, til 1-stjernede hit-steder som Shinji by Kanesaka, der serverer fantastisk sushi, og The Kitchen, der har specialiseret sig i flammegrillet kød.

Se fx 11 forslag til Michelin-restauranter med portugisisk mad her.

Har man brug for en bid mad på farten, er Macao også kendt for sine bagerier, der serverer specialiteter som mandel-cookies, forårsruller, peanut- og sesamslik samt æggetærter (portugisiske Pastéis de Nata). Det er svært at vælge et forkert bageri, men det mest ikoniske må være Lord Stow’s Bakery, der blev åbnet af englænderen Andrew Stow i området Coloane i 1989 og i dag har flere butikker rundt omkring i Macao. Taipa er især kendt for sine traditionelle cookies, som kan købes flere steder i den gamle landsby.

Af øvrige street food-hits kan bl.a. nævnes Lei Ka Choi, der serverer traditionelle kantonesiske retter i lerskåle, eller Ving Kei, der har specialiseret sig i mad med tofu – inkl. tofu-øl og -desserter.

Se fx denne guide til street food i Macao.

4. Underholdning og shows

The House of Dancing Water
The House of Dancing Water er et bjergtagende live vandshow inspireret af kinesisk konfucianisme om “de syv følelser” – og scene-effekterne er blandt de mest ekstravagante i Asien.

thehouseofdancingwater.com

Broadway Macau
Broadway Macau består af Broadway Theatre, der har 3.000 sæder og jævnligt opfører aktuelle forestillinger fra Asien og resten af verden, samt Broadway Food Street, der er byens første overdækkede street food-marked. Broadway Food Street har alt fra lokale restauranter til populære asiatiske restaurant-brands samt Michelin-restauranter. I området ligger også det femstjernede Broadway Hotel.

broadwaymacau.com 

Velstandens træ
Det ikoniske gyldne ”Tree of Prosperity” på hotellet Wynn har over 2.000 grene og 98.000 blade – heraf flere af 24 karat guld og messing. Det er et ”must see” pga. de skulpturelle mønstre, musikken og lysshowet. Mens træet drejer rundt, kreeres en illusion af årstidernes skiften. Showet kan opleves hver time fra kl. 10:30 til midnat.

wynnmacau.com/shows/tree-of-prosperity

The Performance Lake
På Wynn finder man også “The Performance Lake”, hvor over 200 vandstråler ”danser til” populære musikhits i et show, der kombinerer vand, lys, farve og ild. Forestillingen varer cirka tre minutter og starter cirka hvert kvarter i tidsrummet 11.00-21.45 søndag-fredag (indtil 22:45 på lørdag og helligdage).

wynnmacau.com/shows/performance-lake

Fortune Diamond
Den tre meter høje ”Fortune Diamond” i hotellobbyen på Galaxy Macau er inspireret af påfuglens fjer. Diamanten stiger op bag et vandfald og synker langsomt ned i en fontæne for at symbolisere velstand og lykke.

galaxymacau.com

5. Sightseeing

SkyCab
I SkyCab kan man opleve udsigten over Cotai fra 28 meters højde. Der er plads til seks personer i hver “vogn”, der bevæger sig rundt om søen, mens en audioguide fortæller om det, man ser undervejs.

Parisian
Et andet “must” er Eiffeltårnet på Parisian Macao, hvorfra man kan nyde udsigten over Macao og Cotai’s svar på The Strip. Tårnet er 162 meter højt, og man kan med elevator nå toppen på kun 40 sekunder. Eiffeltårnet kan også nydes fra jorden, hvor der er 20 forskellige lysshows hver dag.

6. Shopping

I Macao kan man shoppe alt fra originale antikviteter til moderne modetøj. De bedste shopping-områder finder man omkring Senado Square og Red Market.

Eventyrlig shopping
Mens gaderne omkring Senado Square primært byder på tøj- og skobutikker, finder man – hvis man går op ad bakken til Rua da Felicidade – et noget mere eventyrligt shopping-område, hvor der sælges alt fra smykker til tørret kød og endda levende slanger.

Marked i tre etager
Red Market er et af de mest besøgte markeder i Macao. Her kommer de lokale for at købe alt fra kød, fisk og grøntsager til andre madvarer og husholdningsartikler. I gaderne omkring det tre etager store marked sælger stadeholdere alt fra mad til tøj og tasker.

Søndags-loppemarked
I Taipa er der i hjertet af den gamle bydel loppemarked hver søndag kl. 11-20. Her kan man finde både traditionelt håndværk, souvenirs, tøj, legetøj og madvarer.

Internationale malls
Macao har selvfølgelig også en lang række shopping malls. De findes både som en integreret del af de store resorts – bl.a. Wynn, Four Seasons, Venetian og City of Dreams – og som separate shoppingcentre, fx Fisherman’s Whart og New Yaohan Department Store.

7. Templer

Macao huser adskillige gamle, kinesiske templer, hvor de lokale – buddhister, taoister og andre troende – gennem hundredvis af år har tilbedt deres guder. I templerne kan man læse mere om de traditionelle kinesiske trosretninger og byens historiske arv som fiskerby.

Se en liste over templer her

8. Haver og parker

Uanset hvor i Macao, man befinder sig, kan man altid finde et grønt åndehul – og tage en pause fra byens puls. Foruden de mange træer, der gør, at Macao føles utroligt ”grøn”, er der også mange forskellige blomsterhaver at gå på opdagelse i. Nogle er inspireret af de traditionelle kinesiske Suzhou-haver, mens andre leder tankerne hen på Sydeuropa.

Se en liste over haver her

9. Macau Tower

Fra det 338 meter høje Macau Tower kan besøgende nyde en fantastisk panoramaudsigt ud over Macao – enten fra terrassen eller fra restauranten, der befinder sig i 223 meters højde. For adrenalin-jægerne er der også mulighed for at bungyjumpe fra tårnet.

10. Festivaler og events

Uanset hvornår på året, man besøger Macao, kan man næsten være sikker på at rende ind i en lokal festival eller fejring.

Se mere om de forskellige events og festivaler her