12. juni 2008
PR og reklame er højt prioriteret

En ny undersøgelse fortaget af analysefirmaet Zapera viser, at hele 17 pct. af de danske virksomhedsledere vil øge deres PR-indsats og -budgetter, hvis samfundet og erhvervslivet rammes af en økonomisk krise. Kun én pct. vil skære ned i tilfælde af, at samfundsøkonomien går ned i omdrejninger. Undersøgelsen bygger på svar fra 214 ledere i virksomheder med over 10 ansatte.

Hele 43 pct. af de adspurgte virksomheder har i dag et selvstændigt PR-budget, hvoraf 54 pct. har øget budgettet inden for det sidste år.
Resultatet af undersøgelsen viser, at PR i stigende grad har en høj prioritet hos dansk erhvervsliv og anerkender, at positive historier i relevante medier kan have en positiv effekt på virksomhedens position i et presset marked.
 

 

Public Relations

Public Relations handler i bred forstand om virksomhedens relationer til sin omverden og til sine stakeholdere. Om at udvikle langvarige og stærke relationer til sine nuværende og kommende kunder gennem en målrettet indsats.
Det kan være PR-events ved produktlanceringer, presseture og studierejser eller værdifulde speaking opportunities på messer eller ved relevante arrangementer.

I en mere snæver optik handler PR i høj grad også om relationerne til medierne og om at vide, hvem på redaktionerne, der skriver om netop din virksomheds område. Positiv omtale i aviser, magasiner og fagblade – samt i tv, radio og på nettet - er med til at legitimere din virksomhed. Samtidig er det troværdig omtale, fordi afsenderen ikke er dig selv.

I nogle tilfælde kommer omtalen af sig selv – men med den rette indsats kan du selv være med til at styre den og få mest muligt ud af de spaltemillimeter, journalisterne tildeler din virksomhed.  Der er mange veje og måder at håndtere processen på - det afhænger alt sammen af din situation og din virksomhed.

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...