21. juni 2011
Videopressemeddelelser - det nye sort?
En målrettet videopressemeddelelse vækker begejstring på redaktionerne, og den kan få dit budskab ud over rampen. Vi har blandt andet hjulpet overvågningsleverandøren MOBOTIX med god omtale. Og der er flere aftagere af videopressemeddelelser, end man skulle tro.


Redaktionerne får en syndflod af traditionelle pressemeddelelser ind af døren. Men noget, der for alvor kan få journalisterne til at spærre øjnene op, er videopressemeddelelser.

Video News Release, VNR, er blevet brugt med succes i USA de seneste år, og nu er markedet også modent i Danmark. Vi er glade for at være et af de første kommunikationsbureauer herhjemme, som tilbyder videopressemeddelelser til vores kunder.

- Det er en stærk form for kommunikation. Vi er i en visuel kultur, hvor billeder fra en begivenhed har stor betydning. Men i mange tilfælde har redaktionerne ikke selv tid og ressourcer til at filme og redigere en ellers god historie. Videopressemeddelelser kan være en gevinst for både virksomheder og redaktioner, som vil have unikke videoklip på nettet eller i sendefladen, pointerer Henrik Koch, direktør for Related.

Tv-folk og professionelt udstyr
En videopressemeddelelse består typisk af et færdigklippet indslag på 1½-2 minutter. Den er bygget op om en historie med interviews og en speaker, der forklarer sagens sammenhæng. Fuldstændig ligesom et nyhedsindslag på tv.

Derudover leverer vi et manus med teksten til speaken, så journalisterne selv kan indtale indslaget, hvis de ønsker det.

Endelig sender vi også råmateriale og en introtekst til journalisterne, der får mulighed for at klippe indslaget på en anden måde.

- Vi bruger tidligere tv-journalister og professionelt udstyr, når vi skaber videopressemeddelelser. Det er afgørende, at kvaliteten af billeder og lyd er i orden. Vi sender et færdigt indslag og råmateriale, så det er lige til at gå til for redaktionerne. Og det giver bedre mulighed for at opnå omtale, vurderer Henrik Koch.

Dem har vi hjulpet
Der er mange potentielle aftagere af videopressemeddelelser. Tv-stationerne er oplagte, men dertil kommer avisernes web-tv, nyhedstjenester, sociale medier og eventuelt store virksomheder med egen tv-afdeling som fx jyskebank.tv.

VNR kan bruges af mange organisationer til en række forskellige formål. Det kan være en ferie-destination, som ønsker af trænge igennem til det danske marked via gode og unikke billeder fra stedet. Og det kan være en virksomhed med en god historie, der fortjener at komme videre ud.

Senest har vi hjulpet den tyske overvågningskamera-producent MOBOTIX med en videopressemeddelelse fra en konference om nye produkter. Og også det syddanske koncept for sundhed og velvære, Wellcome, har valgt at satse på den videobaserede kommunikation.

Herunder kan du læse mere om, hvordan vi konkret brugte videopressemeddelelser for de to kunder, og hvad resultatet blev her.

Mobotix: Digital kommunikation: Related udsender første videopressemeddelelse

WellCome: Videopressemeddelelse for syddansk turismeprojekt
 

 

Om Related

Related er et moderne PR-bureau, der arbejder målrettet med pleje af virksomheder og organisationers omdømme og relationer til omverdenen. Det gør vi både på de platforme, du selv ejer, og på de platforme, du ikke kan kontrollere.

Vi tænker PR bredt. Vi tror ikke på at være eksperter inden for alle kommunikationsdisciplinerne. Men vi tror på at være specialister inden for PR, og på at tænke kreativt og innovativt hver eneste dag. Faktisk tror vi, det er den rigtige – og eneste – vej at gå som moderne PR-bureau.

Læs mere

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...