5. juni 2013
Related fortsætter fremgangen
Related har øget bruttoavancen markant i løbet af det seneste regnskabsår. Fremgangen skyldes bl.a. tilgang af nye, internationale kunder. 2013 tegner til at blive et endnu bedre år for bureauet, og vi udvider nu med et kontor i Stockholm.

2012 blev et år med vækst for Related. Det viser de seneste nøgletal for virksomheden.

Bruttoavancen er steget til 5,3 millioner kr. Det er en fremgang på 23,3 pct. i forhold til sidste regnskabsår. Og tallene er endnu mere bemærkelsesværdige, når man ser på bruttoavancen pr. medarbejder. Sidste år nåede den op på 662.500 kr. – en stigning på 54 pct.

- Vi har svært ved at bevare pessimismen. Alle nøgletal viser en positiv fremgang fra 2011 til 2012, og specielt væksten i bruttoavancen er yderst positiv, siger adm. direktør i Related, Henrik Koch. Han forklarer, at lønandelen i Related i 2012 var på 75,2 mod 81,6 i 2011.

Vækst trods store investeringer
Resultatet af den primære drift i 2012 blev på 15.000 kr. mod et underskud på 132.000 kroner året før.

- 2012 var et investeringsår for os, og det har påvirket årets resultat, men jeg er tilfreds med, at vi trods alt skabte et plus for vores primære drift i et år, hvor vi bl.a. flyttede til nye lokaler og i den forbindelse havde mange ekstraordinære udgifter, siger Henrik Koch.

Eksplosiv start på 2013
- De sidste par måneder af 2012 var knap så gode for os, men det har vist sig, at vores kunder har skubbet deres aktiviteter til 2013 – ikke skrinlagt dem. Det nye år er begyndt eksplosivt med mange opgaver for de eksisterende kunder, og samtidig er der kommet 20 nye kunder bl.a. Singapore, Ecuador, Professionshøjskolerne og teknologivirksomhederne BenQ og Razer, fortæller Henrik Koch.

I 2011 skiftede bureauet navn fra Medieministeriet til Related og iværksatte samtidig en langsigtet, kreativ strategi. Nu fokuserer Vejle-bureauet mere strategisk på PR til de nationale kunder og har samtidig to centrale fokusområder, turisme og teknologi, hvor kunderne ofte er store, globale aktører.

Udvider med kontor i Stockholm
Siden 2011 er det gået slag i slag med flere ansættelser og stigende vækst. Senest blev Leif Bojesen, tidl. adm. direktør og kontaktchef i reklamebureauet Opening (tidl. Aakjærs), ansat, og det har skabt endnu flere ringe i vandet i forhold til PR-bureauets nationale fokus.

Related har eksisteret siden 2003 og har i øjeblikket 12 fastansatte og fire tæt tilknyttede freelancere. Væksten i de seneste år betyder, at Related i 2013 udvider med et kontor i Stockholm og flere nye medarbejdere.

Nøgletal for Related 2012:
  • Bruttoavance 5,3 mio kr. +23,3 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 662.500 kr. +54,0 pct.
  • Lønandel 75,2 (81,6)
  • Resultat af primær drift +0,015 mio. kr. (-0,132 mio. kr. året før)
 
 

Om Related

Related er et moderne PR-bureau, der arbejder målrettet med pleje af virksomheder og organisationers omdømme og relationer til omverdenen. Det gør vi både på de platforme, du selv ejer, og på de platforme, du ikke kan kontrollere.

Vi tænker PR bredt. Vi tror ikke på at være eksperter inden for alle kommunikationsdisciplinerne. Men vi tror på at være specialister inden for PR, og på at tænke kreativt og innovativt hver eneste dag. Faktisk tror vi, det er den rigtige – og eneste – vej at gå som moderne PR-bureau.

Læs mere

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...