7. november 2012
Related dømmer i idekonkurrence
Related var en del af dommerpanelet, der forleden gav godt 50 unge fra østjyske ungdomsuddannelser sparring på deres forretningside. Dommer-arbejdet er et led i vores indsats for at skabe mere innovation.

Ideudvikling. Innovation. Og kreativ kommunikation. Det er en vigtig del af vores arbejde i Related. Ja, faktisk er det skrevet ind som en del af forudsætningerne for vores virksomhed (se mere her). 

Derfor var det også naturligt at give et nap med, da Young Enterprise, Fonden for Entreprenørskab efterlyste dommere til konkurrencen ”Ideen under lup”.

Baggrunden er, at elever på østjyske ungdomsuddannelser i gennem flere måneder har arbejdet på opfindelser eller koncepter, der skal munde ud i en færdig forretningsplan. 

Som en del af konkurrencen fik godt 50 elever fra Aarhus Købmandsskole og HG-elever fra Learnmark i Horsens forleden mulighed for at prøve deres forretningside af foran tre dommere fra erhvervslivet, som skulle give sparring og indspark – men altså ikke karakter eller medaljer.  

Dommerne var Bent Kyndesgaard, opfinder og iværksætter, Lars Rathje, tidligere direktør i Danfoss, og Peter Bang Overby, der er Head of Innovation her i Related.

Nye affaldsposer og juicekartoner
Eleverne præsenterede deres ideer i auditoriet på Learnmark, og dommerne sad klar med ris og ros i bedste X Factor-stil.

- Jeg er overrasket over det innovative niveau. Mange af eleverne havde spottet et konkret behov i dagligdagen og udtænkt en skarp ide, og samtidig havde de gode tanker om, hvordan de ville kunne få ideen ud over rampen, siger Peter Bang Overby. 

Han og de andre dommere blev blandt andet præsenteret for en ny type affaldspose, en juicekarton uden spild, en hjælp til at finde glemte genstande og et lærerigt spil målrettet børn. 

Gode råd om branding
Fra dommerne fik eleverne nye ideer og gode råd om alt fra design, over mulige samarbejdspartnere til branding af produktet. 

Nu arbejder eleverne videre med deres opfindelser og koncepter, og kulminationen bliver en stor iværksætter-event i Bruuns Galleri i Aarhus i januar. Her skal de præsentere ideerne for offentligheden og for en række dommere – her i blandt vores Head of Innovation – der udvælger og præmierer de mest innovative og gennemtænkte ideer. 

Læs mere om konkurrencen her 

Se vores guide til at få bedre ideer
 
 

Om Related

Related er et moderne PR-bureau, der arbejder målrettet med pleje af virksomheder og organisationers omdømme og relationer til omverdenen. Det gør vi både på de platforme, du selv ejer, og på de platforme, du ikke kan kontrollere.

Vi tænker PR bredt. Vi tror ikke på at være eksperter inden for alle kommunikationsdisciplinerne. Men vi tror på at være specialister inden for PR, og på at tænke kreativt og innovativt hver eneste dag. Faktisk tror vi, det er den rigtige – og eneste – vej at gå som moderne PR-bureau.

Læs mere

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...