24. juni 2010
Related flot gennem turbulent år

2009 blev et år rigt på forandringer for Related. I foråret skiftede vi ejer, da reklamebureauet Aakjærs i Vejle valgte at formalisere vores tætte strategiske samarbejde og overtage 75 pct. af Related. Den sidste del ejes af Relateds adm. direktør, Henrik Koch. Med ejerskiftet fulgte flytning af bureauet og dets otte medarbejdere fra Århus til helt nye lokaler i Vejle.
 
2009 har været året, hvor mange virksomheder som bekendt for alvor spændte livremmen ind pga. de dårlige tider. Alligevel gik det fremad for Related, som afsluttede regnskabsåret med en bruttoavance på 4,2 mio. kr. og et resultat efter skat på 908.884 kr. – et markant bedre resultat end i 2008, hvor bundlinjen endte i et lille plus.
 
Positiv udvikling
Den store fremgang er en positiv udvikling efter nogle år med røde tal på bundlinjen.
 
- Vi er stolte af at kunne præstere en så markant fremgang midt i en finanskrise. I 2006 havde vi et stort underskud, men siden da har vi langsomt og stabilt fået vendt skuden. Samarbejdet med Aakjærs de seneste par år er én af de ting, der har været med til at videreudvikle os, og det har samtidig tilført bureauet nye kunder og opgaver, fortæller Henrik Koch.
 
Bureauet, som tidligere primært havde deres kunder inden for it og teknologi, har det seneste år også haft stort fokus på turismeudvikling med kunder som Innovasjon Norge, Det Kroatiske Turistråd og Color Line.
 
Nyt selskab
2009 var også året, hvor bureauets digitale kompetencer og produkter blev udskilt i et selvstændigt selskab under navnet Meteorit.
 
- Med opstarten af Meteorit har Related kunnet fokusere på sine kernekompetencer inden for PR og virksomhedskommunikation. I en krisetid, hvor mange af vores konkurrenter har skåret ned, har vi valgt at tilføre virksomheden værdi. Vi har bl.a. investeret i nye lokaler og fokuseret på at øge medarbejdernes kompetencer, så vi kan skabe gode resultater også i de kommende år, slutter Henrik Koch.
 
Nøgletal for Related
• Bruttoavance 4.159.307 kr. (2.737.177 kr. i 2008)
• Bruttoavance pr. medarbejder 554.000 kr. (456.196 kr. i 2008)
• Resultat af primær drift 1.298.660 kr. (54.101 kr. i 2008)
 

Om Related

Related er et moderne PR-bureau, der arbejder målrettet med pleje af virksomheder og organisationers omdømme og relationer til omverdenen. Det gør vi både på de platforme, du selv ejer, og på de platforme, du ikke kan kontrollere.

Vi tænker PR bredt. Vi tror ikke på at være eksperter inden for alle kommunikationsdisciplinerne. Men vi tror på at være specialister inden for PR, og på at tænke kreativt og innovativt hver eneste dag. Faktisk tror vi, det er den rigtige – og eneste – vej at gå som moderne PR-bureau.

Læs mere

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...