1. december 2011
Kom med backstage på Facebook
I Related har vi viet vores Facebook-side til de uformelle, inspirerende og skæve nyheder. Det har vi gjort for at differentiere den fra vores hjemmeside og for at give vores kunder en mere personlig indgangsvinkel til os.

Vi arbejder meget med sociale medier i Related, og vi rådgiver kunderne om alt fra Facebook-strategier til rekrutteringsarbejde via LinkedIn.

Da vi selv skulle på Facebook, tog vi derfor vores egen medicin. Vi diskuterede målgruppen indgående, og vi lagde en strategi for selve siden.

Vi ville ikke falde i den klassiske Facebook-fælde med for meget fokus på egen næsetip. I mange virksomheder er der nemlig tendens til, at Facebook-siden bliver en slags skraldespand for alt, hvad der er af corporate news, pressemeddelelser og så videre. Det er ikke så heldigt, fordi det er mere afsender- end modtagerorienteret. Og det lugter for meget af genbrugsplads.

Side med egen profil og målgruppe
Vi har forsøgt at give vores Facebook-side sin helt egen profil og egen målgruppe. Den henvender sig til kunder, samarbejdspartnere og venner af huset.

Målet med ”Related backstage” er at skabe et supplement til den formelle og eksterne kommunikation, der sker via vores hjemmeside og trykte materiale.

Kun sjældent lægger vi nyheder fra vores hjemmeside på Facebook. Til gengæld lægger vi på skift uformelle og skæve nyheder op fx om Related-kagen – bagt i anledning af vores navneskifte fra Medieministeriet til Related – og om akut kaffe-hunger, da vores kaffebrygger og en reservemaskine gik i stykker på samme dag.

Nyheder med inspiration
Nyheder og opdateringer på vores Facebook-side skal give et billede af kontoret, stemningen og de personer, vi er. Derfor hedder vores side også facebook.com/relatedbackstage.

Ved at følge Facebook-siden får man altså et kig ind i kulisserne hos os og et indblik i en travl og levende kommunikationsverden. Formålet er at vedligeholde og forstærke vores relationer til kunder, samarbejdspartnere og ansatte – både tidligere, nuværende og kommende.

Derudover skal vores Facebook-indsats også give inspiration til dem, der følger med. Derfor linker vi til forskellige skæve og kreative påfund samt effektive PR-tiltag.

Fokus på modtagerne
Vi smider også billeder fra diverse sociale arrangementer ind på siden. I øjeblikket er der bl.a. billeder fra et stafetløb, vi deltog i, vores sommerfester, et internt ideudviklingsseminar og sågar et billede af en Tour de France-ramt frokostpause.

Vi bestræber os på, at opdateringerne skal have et glimt i øjet, være korte og lettilgængelige. Vores fokus er på modtagerne. De skal føle sig i godt og levende selskab, og de skal have en fornemmelse af, at afstanden mellem dem og os ikke er særlig stor.  Det er det sociale medier kan, og det er det, vi vil bringe i spil.

 

Om Related

Related er et moderne PR-bureau, der arbejder målrettet med pleje af virksomheder og organisationers omdømme og relationer til omverdenen. Det gør vi både på de platforme, du selv ejer, og på de platforme, du ikke kan kontrollere.

Vi tænker PR bredt. Vi tror ikke på at være eksperter inden for alle kommunikationsdisciplinerne. Men vi tror på at være specialister inden for PR, og på at tænke kreativt og innovativt hver eneste dag. Faktisk tror vi, det er den rigtige – og eneste – vej at gå som moderne PR-bureau.

Læs mere

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...