25. januar 2013
Innovation og entreprenørskab i Bruuns Galleri
Related var en del af dommerpanelet, da nogle af Danmarks bedste unge entreprenører skulle findes. Vi gav bl.a. gode råd om, hvordan man kommunikerer den gode ide.

Shoppingcentret Bruuns Galleri i Aarhus dannede i januar 2013 rammen om regionalmessen i Young Enterprise, hvor elever fra de østjyske ungdomsuddannelser præsenterede deres ideer for et større publikum. Ikke bare tilfældige ideer skrevet på et post-it-lap, men gennemarbejde ideer, som ideelt set skulle kunne skabe en flyvefærdig forretning.

Related var en del af dommerpanelet, der talte opfindere, udviklingschefer fra store østjyske virksomheder, finansieringseksperter og andet godtfolk. 

Mens shopping-folket stavrede rundt mellem udsalgsvarene, blev dommerne ved elevernes stande præsenteret for den ene forretningside efter den anden. Lige fra en ny type spraydåse over et interaktivt vendespil til børnevenlige batterier. 

- Der var mange gode ideer bl.a. nogle opfindelser, som kan have et stort potentiale.  Samtidig var mange af eleverne utroligt passionerede omkring deres ide, og engagement har vist aldrig været en ulempe, når man kommer med noget nyt, siger Peter Bang Overby, innovationsansvarlig i Related.

Storytelling og fokus på modtageren
De mange elev-teams blev bedømt på ud fra en række kriterier: ideens originalitet, organiseringen, vurdering af markedet og konkurrenterne, forslag til regnskab og deres evne til at kommunikere ideen. Netop kommunikationsdelen havde vores udsendte på Young Enterprise-messen særligt fokus på. 

- En ide er først god, når den kan formidles. Den skal kunne præsenteres på en kort og fængslende måde.  Ellers kan man ikke få samarbejdspartnere, investorer, journalister, kunder og så videre til at interessere sig for den, siger Peter Bang Overby.  

Derfor fik eleverne nogle tips med på vejen fra vores værktøjskasse her i Related. Bl.a. om fokus på modtageren, billedrigt sprog og vigtigheden af at skabe en god fortælling om sit produkt eller koncept. 

De bedste unge entreprenører fra messen i Aarhus er gået videre til ”Den nationale entreprenørskabsmesse”, der finder sted den 7. februar i Odense.  
 
 

Om Related

Related er et moderne PR-bureau, der arbejder målrettet med pleje af virksomheder og organisationers omdømme og relationer til omverdenen. Det gør vi både på de platforme, du selv ejer, og på de platforme, du ikke kan kontrollere.

Vi tænker PR bredt. Vi tror ikke på at være eksperter inden for alle kommunikationsdisciplinerne. Men vi tror på at være specialister inden for PR, og på at tænke kreativt og innovativt hver eneste dag. Faktisk tror vi, det er den rigtige – og eneste – vej at gå som moderne PR-bureau.

Læs mere

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...