25. september 2012
Guide til alternative sociale medier
Vækker din tidligere kollegas fantasiløse Facebook-opdateringer og billeder af dagens ret i kantinen ikke længere den samme interesse? Så er det måske på tide at gå på opdagelse blandt nogle af de andre sociale medier på nettet. I Related har vi kigget nærmere på det grotesk store udvalg og samlet en håndfuld af de mest bemærkelsesværdige alternativer.

Instagram
Instagram er en online udgave af et fotoalbum. Når app’en er installeret på kamera-telefonen, kan du give hvert enkelt billede et unikt udtryk gennem en af tjenestens mange filtre.  Fx kan du med det såkaldte rise-filter give billedet et gyldent og lyst skær. På den måde kan du få selv en grå portion havregrød til at ligne et lille kunstværk.

Er du Facebook- eller Twitter-bruger, er du nok allerede stødt på Instagram-billeder. Tjenesten er nemlig stærkt integreret med andre sociale medier.

www.instagram.com

Pinterest
Pinterest er lidt som væggene på et teenage-værelse, der er plastret til i plakater. Konceptet går i al sin enkelhed ud på, at du finder interessante billeder fra det store internet og tilknytter dem dine personlige opslagstavler på Pinterest. Her kan du organisere billederne efter bestemte emner som fx Sport, Sjove billeder, De-ting-må-jeg-bare-have-derhjemme etc.  

En smart funktion ved Pinterest er ”pin-it”-knappen, som kan installeres i webbrowserens bogmærkelinje.  Den gør det let at samle billeder, der inspirerer dig, uanset om det er af møbler, mad, militærtøj eller Madonna-kjoler. 

www.pinterest.com

Path
Er du træt af, at dine perifære venner optager det meste af pladsen på Facebook? Så er Path et stærkt alternativ. Det er en app til telefonen med mange af de samme funktioner som Facebook, men hver enkelt bruger kan maksimalt have 150 forbindelser. 

På den måde kan du bruge tiden på at kommunikere med familien og den nærmeste omgangskreds i stedet for at skulle trækkes med eks-kollegaens billeder og statusopdateringer. 

www.path.com

Pair
Føler du dig stadig overvældet af et stort netværk, giver Pair mulighed for at reducere det til et absolut minimum. Med app’en kan du lave et lille lukket netværk bestående af dig selv og én anden person. Ja okay, et meget lille netværk. Funktionelt minder app’en om Facebook, men tidslinjen fungerer som en slags historik over dit forhold til den udvalgte person.

Umiddelbart appellerer Pair mest til nyforelskede par, som ikke kan få nok af hinanden. Det er eksempelvis muligt at sende ”kys” og ”jeg tænker på dig”-prik til partneren. 

www.trypair.com

Nextdoor
Nextdoor er en elektronisk udgave af opslagstavlen hos den lokale købmand. Medlemmerne er udelukkende forbundet med personer, som bor i samme lokalområde. På Nextdoor kan man så vende små og store hverdagsproblemer med ”naboerne” som fx den ødelagte gynge på legepladsen eller den forsvundne kat. 

Nextdoor er endnu kun tilgængeligt i dele af USA, men det breder sig, og mon ikke vi ser det i Danmark på et tidspunkt? 

www.nextdoor.com

Mulighederne er mange, hvis du føler trang til at netværke via digitale kanaler. Men pas på: At udforske et nyt socialt medie svarer lidt til at tage på den lokale en fredag aften for at få en enkelt pilsner. Den smager hurtigt af mere.
 
 

Om Related

Related er et moderne PR-bureau, der arbejder målrettet med pleje af virksomheder og organisationers omdømme og relationer til omverdenen. Det gør vi både på de platforme, du selv ejer, og på de platforme, du ikke kan kontrollere.

Vi tænker PR bredt. Vi tror ikke på at være eksperter inden for alle kommunikationsdisciplinerne. Men vi tror på at være specialister inden for PR, og på at tænke kreativt og innovativt hver eneste dag. Faktisk tror vi, det er den rigtige – og eneste – vej at gå som moderne PR-bureau.

Læs mere

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...