4. maj 2011
Få mere ud af dit PR-bureau
Hvordan får man mere ud af de kroner, man lægger hos sit PR-bureau? Det kom en amerikansk PR-CEO for nylig med ni bud på. Det har vi tænkt lidt over. Og nu er vi kommet op med otte bud på, hvordan vores kunder kan få endnu mere ud af os.

1. Afsæt tid
Når du hyrer et PR-bureau, betyder det ikke, at du fuldstændig slipper for at bruge tid på PR. I hvert fald ikke, hvis du vil se resultater. Vi er ikke bedre end den information, vi får, så det er rigtigt vigtigt, at du afsætter den nødvendige tid til at briefe os ordentligt – og løbende levere sparring. Det er faktisk noget af det allervigtigste, hvis vi sammen skal lave gode resultater.

2. Vær åben om dine mål og forventninger
Misforståelser opstår. Også i kommunikationsbranchen. Jo bedre vi kender dine mål, jo bedre kan vi hjælpe dig med at nå dem. Det nytter jo ikke noget, at vi stolte kommer rendende med 50 online presseklip, hvis det eneste, du var ude efter, var en omtale i Go’ Morgen Danmark.

3. Husk at be’ om det, du mangler
Vi giver dig som udgangspunkt altid den rådgivning og den hjælp, du beder om – med det forbehold at vi altid fortæller dig, hvis vi vurderer, der er en bedre og mere værdifuld måde at gøre tingene på. Men leder du efter nye helt utraditionelle ideer, så sig til. Vi bestræber os altid på at bruge vores tid så effektivt som muligt, så vi sidder ikke og brainstormer på skæve koncepter, med mindre vi ved, det er det, du efterspøger.

4. Tænk på tiden
Vi lever af vores tid, og vi prissætter vores opgaver baseret på det forventede tidsforbrug. Derfor er det faktisk billigere og mere effektivt for dig, at du fx samler spørgsmål i én mail frem for at sende fem, kører korrekturen samlet i stedet for at sende rettelser fra flere personer i hver sin mail - og sender tingene til den aftalte tid, så vi ikke spilder dine timer med at vente.

5. Fortæl os hvad der sker
”Hvis jeg skal kunne hjælpe dig, skal du fortælle mig sandheden”, siger alle forsvarsadvokater i stort alle amerikanske film. Det er faktisk ikke helt skævt. Jo mere vi ved, jo bedre kan vi agere. Hvis vi ikke kender hele historien, kan vi let komme til at virke dumme på dine vegne i vores dialog med medierne.

6. Giv os feedback
Hvis du synes, vi har gjort det godt, så fortæl os det. Og hvis du ikke er tilfreds, vil vi også gerne vide det. Vi elsker kunder, som sætter pris på vores indsats. Så ros giver os endnu mere lyst til at arbejde stenhårdt for dine resultater. Og konstruktiv kritik kan være en rigtig god hjælp. For du skal naturligvis kun rose os, når du synes, vi har fortjent det.

7. Giv os ansvaret
Når vi kommer med en anbefaling, så er det, fordi vi helt ærligt og med baggrund i vores erfaring vurderer, det er det bedste i den aktuelle situation. Så selvom du virkelig gerne vil have fire linjer fra bestyrelsesformandens CV med i din pressemeddelelse eller otte produkttilbud med i dit nyhedsbrev, så kan det måske godt betale sig at lytte til vores anbefaling.

8. Fortæl os, hvad du har brug for
Jo bedre vi kender dine behov, jo nemmere er det for os at opfylde dem. Så hvis du har brug for, at vi løbende holder kontakt og tjekker, om der er sket noget nyt, så sig til. Og hvis du ikke gider høre fra os, når du ikke har brug for os, så sig det. Det gør det nemmere for os at være lige præcis det bureau og den sparringspartner, du har brug for.

Læs Dorothy Crenshaws ni bud her
 

Om Related

Related er et moderne PR-bureau, der arbejder målrettet med pleje af virksomheder og organisationers omdømme og relationer til omverdenen. Det gør vi både på de platforme, du selv ejer, og på de platforme, du ikke kan kontrollere.

Vi tænker PR bredt. Vi tror ikke på at være eksperter inden for alle kommunikationsdisciplinerne. Men vi tror på at være specialister inden for PR, og på at tænke kreativt og innovativt hver eneste dag. Faktisk tror vi, det er den rigtige – og eneste – vej at gå som moderne PR-bureau.

Læs mere

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...