28. august 2014
Danmark er den mest eftertragtede feriedestination for singler og ældre par
Den lille havfrue fremfor Eiffeltårnet. I sommerhus ved Vesterhavet fremfor badeferie ved Middelhavet. Vi ved ikke, om det netop er de attraktioner, som tiltrækker de nordiske singler og de ældre par, men adspurgt, hvilke lande de gerne vil besøge, kommer Danmark ind på en førsteplads foran populære feriemål som Frankrig og Grækenland.

Hvor vil du helst rejse hen? Blandt de nordiske singler og ældre par over 50 år uden hjemmeboende børn er Danmark den destination, de helst vil rejse til blandt alle verdens lande. Det viser en omfattende undersøgelse af turistbranchen, som Related har foretaget af de nordiske turisters rejseadfærd og -præferencer.

52 pct. af singlerne sætter kryds ved Danmark som et land, de gerne vil besøge, mens det for ældre par er 60 pct. af de adspurgte. På andenpladsen i begge segmenter finder vi Spanien med 51 og 58 pct., mens USA og Tyskland indtager tredjepladsen hos henholdsvis singlerne og de ældre par.
 
Rapport om nordiske turisters rejsevaner
På tværs af alle segmenter får Danmark en andenplads med 53 pct. England topper med kun 0,7 procentpoint mere end Danmark, mens Spanien bliver nummer tre med 52 pct. Hele listen over de nordiske turisters yndlingsdestinationer, rejseadfærd og feriebudgetter kan du se i rapporten Travel Behaviour & Destination Images 2014, som du kan købe her. Læs også vores imageanalyse af 89 destinationer her.
 
De nordiske turister, der er spurgt i undersøgelsen, har ikke kunnet vælge deres eget land som ønsket feriedestination, således har svenskerne ikke haft mulighed for at angive Sverige og tilsvarende for de øvrige tre nationaliteter. De adspurgte tæller både turister, der har besøgt landet før, og turister som ikke har.
 
 

Om Related

Related er et moderne PR-bureau, der arbejder målrettet med pleje af virksomheder og organisationers omdømme og relationer til omverdenen. Det gør vi både på de platforme, du selv ejer, og på de platforme, du ikke kan kontrollere.

Vi tænker PR bredt. Vi tror ikke på at være eksperter inden for alle kommunikationsdisciplinerne. Men vi tror på at være specialister inden for PR, og på at tænke kreativt og innovativt hver eneste dag. Faktisk tror vi, det er den rigtige – og eneste – vej at gå som moderne PR-bureau.

Læs mere

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...