Foto: Lars Reese Photography
17. oktober 2010
Smag for tang

I Syddanmark har man det seneste år arbejdet med at udvikle nye, innovative ophold og produkter, der øger den fysiske og psykiske sundhed. Projektet går under navnet WellCome, og det har medført et spændende samarbejde mellem en kok, en møller og en grossist, tilsammen kaldt ”WellCome Food”. Kokken Claus Holm fra Sans & Samling Gastronomi, Økomølleriet Kragegaarden og grossistfirmaet Trading Food satte sig for at udvikle nogle sunde madvarer med tang. Tang er ualmindeligt sundt og også utroligt velsmagende, men det er en noget overset spise i Danmark. Med inspiration fra den danske tangekspert, professor Ole G. Mouritsen, som har forsket i tang og dens ernæringsmæssige fordele i mange år, udviklede de sammen Havets Müsli og Havets Brødmel - en müsli og en melblanding med tørret tang.

Produkter uden kompromiser
Der ligger masser af omtanke og kærlighed til godt håndværk bag begge produkter. De er økologiske og består primært af danske råvarer. Melet er hverken tilsat sukker eller salt, da tang salter naturligt, og både müslien og melet består af historiske kornsorter, der er malet på stenkværne, så kimen bevares, hvilket gør det sundere og mere velsmagende end industrielt forarbejdet mel.

For at gøre omverdenen opmærksom på de to nye og ret unikke produkter, iværksatte Medieministeriet en PR-aktivitet. Produkterne er i første omgang tiltænkt kantiner og caféer, som gerne vil lave sund mad og gerne vil prøve noget nyt. Efter en grundig briefing fra kunden blev der udarbejdet en pressemeddelelse. Pressemeddelelsen blev sendt ud til målgruppens fagmedier, som viste fin interesse og omtalte tangprodukterne her

Foto: Lars Reese Photography
 

 

Om VisitVejle

VisitVejle er en sammenslutning af turistkontorene i Vejle, Jelling og Givskud, der dækker området omkring Vejle og opland. Gennem tætte relationer til lokale samarbejdspartnere, arbejder foreningen for at højne serviceniveauet for gæster, ligesom produktudvikling og markedsføring også er vigtige fokusområder. Formålet er at sikre de bedste betingelser for turismeerhvervet i området samtidig med, at besøgende får de bedste ferieoplevelser i Vejle og nærområderne.

www.visitvejle.dk 
 

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...