11. juni 2012
Kunsten at skaffe digital kunst god omtale
Related hjælper udviklerne af Chromalex, et digitalt maleri i konstant forandring, med PR. Indsatsen, der bl.a. indeholdt en kreativ workshop og en pressevent, kulminerede med indslag i både Danmarks Radio og TV2 Nyhederne.

Chromalex er en ny dansk opfindelse, som blandt andet kan hjælpe patienter i venteværelser og behandlingsrum. Det er et digitalt maleri, som hele tiden forandrer sig med rolige bevægelser, og det giver ro og positiv adspredelse for tilskueren. Det viser de første erfaringer med produktet, der er blevet testet på Odense Universitetshospital (OUH).

Parterne bag produktet – skilteproducenten Modulex, kunst- og innovationsvirksomheden Playscapes og it-virksomheden Redia – ønskede at skabe opmærksomhed omkring produktet og bad derfor os om hjælp til PR-indsatsen.

Projicering på månen
Vi arrangerede i første omgang en PR-workshop for parterne bag, hvor vi analyserede produktets styrker, svagheder, målgrupper etc.

Dernæst styrede vi workshoppen i en kreativ retning med forskellige ideteknikker. Målet var at få så mange ideer som muligt til at få Chromalex udover rampen. Og det lykkedes. Både at få ideer og få Chromalex udover rampen, men det vender vi lige tilbage til.

Der var et helt læs ideer lige fra sjove, skarpe og spøjse (fx tøj, der skifter farve ligesom Chromalex eller en projicering af Chromalex på månen).

Invitation til pressen
Modulex, Playscapes og Redia valgte at satse på en præsentationsevent på Kræftafdelingen på (OUH). Vi stod for at invitere pressen – skriftligt og telefonisk. Og dermed fik bl.a. TV2 og DR P4 øje på historien. DR P4 Fyn sendte et direkte indslag i eftermiddagsradioen fra Kræftafdelingen på OUH. TV2 lavede et godt indslag til 19-nyhederne, hvor de interviewede en sygeplejerske og en kræftpatient, der havde haft gavn af Chromalex.

Dagen efter præsentationseventen udsendte vi en pressemeddelelse til de medier, som ikke kunne være til stede ved eventen.

Se klippet i TV2 Nyhederne her
 
 

Om Modulex

Modulex er verdens førende producent af skilte og visuel grafik. Virksomheden leverer skilte til lufthavne, virksomhedsdomiciler, hospitaler, butikker, udstillingslokaler, skoler og universiteter. 

Modulex blev grundlagt i 1963 af LEGO Gruppen, men er i dag en selvstændig virksomhed. Virksomheden har hovedsæde i Billund og er repræsenteret i 45 lande verden over.
 
www.modulex.dk

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...