11. januar 2011
Related går efter seniorerne
Den svenske producent Doro, som står bag en række mobiltelefoner til seniorer, har udviklet en sms-guide til de uerfarne, ældre mobilforbrugere, der gerne vil kunne sms’e med børn og børnebørn. For at få budskabet ud i så mange medier som muligt blev guiden tænkt sammen med en produktnyhed i en pressemeddelelse, der blev efterfulgt af tæt mediekontakt.


Mobilproducenten Doro har fået lavet en undersøgelse af analysebureauet Synovate, der viser, at selv om mobiltelefoner er udbredte blandt ældre, så er det blot hver tredje mobilbruger mellem 65 og 74 år, der benytter sms-funktionen på deres mobiltelefon.

Derfor har Doro udviklet en brugervenlig, gratis sms-guide, der er tænkt som en hjælp til de ældre mobilbrugere. Guiden kan dog også anvendes af pårørende, der ønsker at lære de ældre familiemedlemmer, hvordan de læser og skriver sms-beskeder.

PR-indsats med to vinkler
Related versionerede den oprindeligt engelske guide til dansk med danske billeder og tekst. Herefter blev den letforståelige guide lagt på Doros hjemmeside. Den beskriver i tekst og billeder - og tast for tast - hvordan brugeren skriver og sender en sms, åbner og læser beskeder og laver smileys på mobiltelefonen.

- Trods de fine intentioner bag guiden, så er den PR-mæssigt en udfordring pga. den kommercielle afsender. For at få den bredest muligt ud valgte vi derfor at hægte den op på Doros mest sms-venlige mobiltelefon - Doro PhoneEasy® 332gsm. Denne model har bl.a. en direkte sms-tast og var netop kommet på markedet i en ny variant, fortæller Mette Louise Ohana, kommunikationsspecialist i Related.

Med både SMS-guide og produkt i samme pressemeddelelse var der både noget for nyhedsmedierne med forbrugerstof og for magasinerne, som ofte sætter fokus på produkter. Samtidig kunne produktomtalen bane vejen for omtale af sms-guiden.

Pressemeddelelsen blev sendt bredt ud til medierne, og den efterfølgende mediekontakt til bl.a. magasiner og medier til ældre åbnede op for fin omtale af både telefon og sms-guide i en række medier til den rigtige målgruppe.

Se hvordan du lærer seniorerne at sms’e her

 

Om Doro

Den svenske virksomhed Doro fokuserer på udvikling, markedsføring og salg af teleprodukter, som er specielt udviklede til det globalt voksende seniormarked. Virksomheden er især kendt for at producere mobiltelefoner med store taster.

Doro har mere end 38 års erfaring inden for telefoni, og produkterne sælges i mere end 30 lande på fem kontinenter. Det gør virksomheden til det førende brand inden for brugervenlige og letanvendelige mobiltelefoner.

www.doro.com

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...