16. december 2011
PR-event for Doro
Tre ud af fire ældre har i dag en mobiltelefon, men mange har vanskeligt ved at bruge dem. Derfor afholdt Related for nylig mobilkursus for seniorer på et ældrecenter - i samarbejde med Doro, der udvikler mobiltelefoner specielt til ældre.

Hvordan sender jeg en sms til mit barnebarn? Hvordan opretter jeg en kontakt? Og hvordan skruer jeg op for lyden? Spørgsmålene var mange, da Related for nylig afholdt mobilkursus på ældrecentret Gulkrog i Vejle sammen med Doro. Eventen blev afholdt som et led i en produktlancering af Doros nyeste serie af mobiltelefoner. Kurset var dog for alle uanset mobilmærke, da intentionen var at hjælpe ældre til at få mere ud af deres mobiltelefon.

I takt med at mobiltelefonerne har gjort sit indtog blandt de yngre generationer, er de ældre nemlig også hoppet med på vognen. Men når man for første gang sidder med en mobiltelefon i hånden som 80-årig, kræver det lidt ekstra forklaring at forstå menustruktur, tasternes funktion og ordbogen. Derfor stod vi klar med hjælp og tid til at demonstrere funktionerne til de seniorer, der var mødt op.

Match mellem produkt og målgruppe
Mange ældre har arvet deres mobiltelefon fra børn eller børnebørn, som tror, de ældre sagtens kan betjene dem. Men nedsat syn, hørelse og fingerbevægelig gør det endog meget vanskeligt for nogle. Eventen understregede blot behovet for at vise de ældre et mere brugervenligt alternativ.

- Det blev meget hurtigt tydeligt på dagen, at mange havde svært ved at betjene de almindelige mobiltelefoner, fordi de havde svært ved at ramme tasterne, der var alt for små og tætsiddende til deres fingre og bevægelser. Ordbogen er heller ikke nødvendigvis let at forstå, og at skrive sms’er, uden at den er aktiveret, kræver hurtigere fingerbevægelser, end mange har i den alder. Det var derfor en fornøjelse at vise de ældre, at der også findes telefoner, som rent faktisk passer til dem, og de var meget begejstrede, fortæller PR Consultant Mette Louise Ohana.

Lokalmedierne var også inviteret til eventen, som bl.a. blev dækket af P4 Trekanten, der kom forbi og fik en snak med de ældre. Reportagen kan høres her.


 

Om Doro

Den svenske virksomhed Doro fokuserer på udvikling, markedsføring og salg af teleprodukter, som er specielt udviklede til det globalt voksende seniormarked. Virksomheden er især kendt for at producere mobiltelefoner med store taster.

Doro har mere end 38 års erfaring inden for telefoni, og produkterne sælges i mere end 30 lande på fem kontinenter. Det gør virksomheden til det førende brand inden for brugervenlige og letanvendelige mobiltelefoner.

www.doro.com

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...