27. januar 2011
Når to forsikringsselskaber bliver til ét
Selvom Midtjysk Forsikring og Forsikring Fyn på mange måder minder om hinanden på holdningen til forsikring, nærhed, troværdighed og et højt serviceniveau, kan det være lidt af en opgave at få kommunikeret en sammenlægning ud til kunderne. Derfor var den indledende afklaring af budskab og planlægning af indhold og form i fokus, da Related gik i gang med opgaven.


Oplægget var ganske enkelt: Lav to forskellige nyhedsbreve med samme fokus på den kommende sammenlægning af de to selskaber. Begge nyhedsbreve skal fortælle kunderne om baggrunden for sammenlægningen i NEM Forsikring, de nye fordele for kunderne samt skabe tryghed ved at informere om hvad sammenlægningen reelt kommer til at betyde for dem.

Forskellige selskaber – forskellige udfordringer
Mens Forsikring Fyn er ejet af Middelfart Sparekasse, er Midtjysk Forsikring et gensidigt selskab, ejet af kunderne selv. Hos ledelsen i Forsikring Fyn forventede man en vis skepsis fra kunderne, fordi Forsikring Fyn havde valgt at rykke teltpælene op og flytte hovedsædet fra Odense til Midtjysk Forsikrings nuværende adresse i Skanderborg. 

- Ting som ejerforhold og placering af selskabet betyder naturligvis også meget for både medarbejdere og kunder, når to lokale og traditionsstærke forsikringsselskaber som her slår sig sammen i et nyt selskab. Både hvad angår ledelsens og bestyrelsens interne udmeldinger, men så sandelig også for at sikre sig kundernes opbakning eksternt. Det er klart, at der skal være konsensus i de to selskabers budskaber, så alle stakeholdere mærker, at selskaberne også i praksis vil det samme og tager opgaven alvorligt, forklarer Henrik Eske, seniorrådgiver i Related. 

Nærheden som omdrejningspunkt
Efter en grundig research og et redaktionsmøde med ledelsen i de to forsikringsselskaber gik Related i gang med planlægningen af de to nyhedsbreve. Udgangspunktet var fra starten, at nyhedsbrevet skulle være i øjenhøjde med læserne, og at de to selskabers fælles varemærke, nærheden, skulle være gennemgående i alle artikler. Samtidig skulle indholdet pege fremad og skabe tryghed om det smarte i at to mindre selskaber forener kræfterne i et nyt og større - og dermed bedre rustet – forsikringsselskab. 

Omdrejningspunktet i begge nyhedsbrev var et fællesinterview med de to selskabers administrerende direktører, der her fik lejlighed til at give hver deres personlige vinkel på baggrunden for sammenlægningen. Udover de to nyhedsbreves fælles indhold havde hvert af de to forsikringsselskaber desuden en række artikler og nyheder, der henvendte sig specifikt til hver deres kunder. Dette indhold havde især til formål at afmystificere sammenlægningen, bl.a. ved at vise, hvad selskabernes egne medarbejdere forventede sig fremover i NEM Forsikring og ved at adressere vigtige spørgsmål fra kunderne.

Nyhedsbrevene udkom samtidig og blev distribueret til cirka 20.000 kunder. De blev desuden gjort offentligt tilgængelige på de to selskabers hjemmesider.
 

 

Om Midtjysk Forsikring

Midtjysk Forsikring er et lokalt forsikringsselskab for både private kunder og virksomheder i Midt- og Østjylland. Virksomheden holder til i Skanderborg og har 21 ansatte.

Som gensidigt selskab – og ejet af kunderne – er forsikringsselskabets primære formål at tilbyde gode forsikringer til fornuftige priser samt at yde en optimal hjælp i skadetilfælde. Midtjysk Forsikring fokuserer på personlig rådgivning og på at være et lokalt selskab, der har ambitioner om at dække lokalt og ikke over hele landet. Dette signaleres bl.a. ved, at alle medarbejdere og assurandører er bosiddende i Midt- og Østjylland.

www.midtjyskforsikring.dk

 

De 3 seneste nyheder

Ny praktikant hos Related

Vi har travlt for tiden. Derfor er vi glade for at kunne byde vores nye praktikant Ellen velkommen på holdet...

Related forstærker tech-teamet

Foråret er endelig kommet. Udenfor begynder alting at vokse - og det samme gør Related. Det seneste skud på stammen hedder Niklas Arnell, der skal være en del af Relateds kontor i Stockholm...

Related på udkig efter næste praktikant

Vi har netop indledt jagten på efterårets praktikant...